سهم تعاون از اقتصاد

مدیر عامل تعاونی فرهنگی و آموزشی راه رشد در گفت‌وگوی زندۀ رادیویی مطرح کرد:
علل عدم تحقق سهم ۲۵درصدی تعاون از اقتصاد ملی
آناهیتا اصلاح‌پذیر، مدیر عامل تعاونی فرهنگی و آموزشی راه رشد، عصر دوشنبه نهم مرداد ماه به استودیوی شبکۀ رادیوییِ گفت‌وگو رفت و در گفت‌وگویی زنده دربارۀ «علل ‌عدم تحقق سهم ۲۵درصدی تعاون از اقتصاد ملی» صحبت کرد.
در این گفت‌وگوی رادیوییِ زنده که بیش از یک ساعت به طول انجامید، مدیر عامل تعاونی فرهنگی و آموزشی راه رشد، به طرح مسائل اساسی و کلیدی دربارۀ ناکامی تعاونی‌ها در ایران پرداخت. وی در این زمینه به رقابت نابرابر بخش خصوصی با تعاونی‌ها، ساده‌سازیِ مسئلۀ تشکیل و تأسیس تعاونی‌ها، وضع قوانین، دخالت در فرهنگ مشارکت و دخالت در تصمیم‌گیری‌های تعاونی‌ها اشاره کرد.
خانم اصلاح‌پذیر ضمن تأکید بر این‌که تعاونی و کار مشارکتی اساساً یک سبک زندگی است گفت: تعاونی منحصر به دورۀ ضرورت و اضطرار (مثلاً دوران جنگ تحمیلی) نیست و اگر در حوزه‌های مختلف نگاه تعاون و تعاونی حاکم باشد و همه به این سبک زندگی معتقد شوند ـ که البته تحقق این امر منوط به آموزش است ـ ثمرۀ حاکمیتِ آن نگاه و اعتقاد به این سبک زندگی، می‌شود تعاونی و کار مشارکتی که حتماً نتیجه‌بخش خواهد بود.
مدیر عامل تعاونی فرهنگی و آموزشی راه رشد دربارۀ تعاونی و شرکت‌های خصوصیِ شبه‌تعاونی گفت: فعالیت تعاونی مشخص است! یا محصولِ ارزان‌تر تولید می‌کند یا عاملِ اشتغال پایدار است؛ اما بعضی تعاونی‌ها مانند بخش خصوصی عمل می‌کنند و فقط اسم تعاونی دارند و عملکرد آن‌ها منطبق با تعریف تعاونی نیست؛ مثلاً در اساسنامۀ یک شرکت در بخش خصوصی هیچ ارزشی هنگام ثبت شرکت قید نمی‌شود اما این تعاونی‌ها هستند که پنج ارزشِ اصلی دارند.
خانم اصلاح‌پذیر در ادامۀ گفت‌وگوی زندۀ خود که از برنامۀ اقتصادیِ رادیو گفت‌وگو پخش می‌شد، به جایگاه تعاونی‌ها و بخش خصوصی در کشور اشاره و اذعان کرد که تعاونی‌ها رقیب بخش خصوصی نیستند و در توضیح این مسئله گفت: نباید عملکرد آن‌ها (تعاونی‌ها) با بخش خصوصی مقایسه شود و تعاونی‌ها اساساً نیازمند مشوق‌هایی هستند که عاملِ تحقق و توسعۀ اهدافِ آن‌ها شود؛ اهدافی که در ارزش‌های آن‌ها متبلور است.
وی افزود: تعاونی هم رسالت اجتماعی دارد و هم رسالت اقتصادی اما بخش خصوصی فقط رسالت اقتصادی دارد و قاعدتاً ممکن است در کنار بهبود شرایط اقتصادی، مسبب آسیب‌های اجتماعی هم بشود. مهم‌ترین آسیب در نگرش ماست که تعاونی را زیرمجموعۀ بخش خصوصی می‌بینیم.
ایشان در پایان ضمن اشاره به این‌که ما در آموزه‌های دینی و میراث ملیِ خود ردپای نهاد تعاونی را می‌بینیم خاطرنشان کرد که خیلی جاها گفته می‌شود فرهنگ مشارکت در بین ایرانی‌ها ضعیف است اما اصلاً چنین نیست و فقط کافی است به ریشه‌ها برگردیم و ببینیم تعاونی‌ها چه نقشی در اقتصاد خانواده‌ها داشتند. فرهنگ، بستر همۀ اتفاقات خوب کشور است!

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.