کارگاه مادر و پدر کلاس اولی

چگونه مادر و پدری همراه برای کودک کلاس اولی باشیم؟

به دورۀ جدید زندگی‌تان خوش آمدید!
قرار است خیلی چیزها عوض شود، صاحب کفش‌های لنگه‌به‌لنگه زندگیِ مستقل خود را شروع می‌کند و شما ناخواسته همه‌چیز را پابه‌پای او از نو آغاز می‌کنید با دنیایی از سؤال و نگرانی…
امروز چه کار کردی؟ نهار خوردی؟ گریه کردی؟ دست‌هایت را شستی؟ چرا لباست خیس است؟ و…!
کنارتان هستند، نگران نباشید!
خانوادۀ راه رشد تجربه‌ای سی‌وچند ساله دارد و این اندوخته را در کارگاهی با شما در میان می‌گذارد.
این کارگاه راهکارهای مواجهه با دغدغه‌های مهم دورۀ ورود به دبستان و نحوۀ حلِ این دغدغه‌هاست که با محور سلامتِ جسم و روح، خوردوخوراک، استقلال فردی و بهداشت کودکِ کلاس اولی برگزار می‌شود و همزمان فرزندانمان نیز در برنامه‌های مختلفی با همین اهداف در کارگاه شرکت خواهند کرد.
کودکان سرزمین ما گنج‌های خانوادۀ راه رشد هستند!

 

 

کارگاه های مربوط به همایش اول

به کوشش تعاونی فرهنگی آموزشی راه رشد، اولین همایشِ «مدرسۀ تعاونی، اقتصاد مشارکتی» در آذر ماه ۱۳۹۵ برگزار شد. به‌منظورِ پیگیریِ اهدافِ همایش، چهار کارگاه‌ برگزار گردید:
• اول: مفهوم کار مشارکتی و مدیریت در ساختارهای مشارکتی و نظام تصمیم‌گیری
• دوم: اصول و مبانی تشکیل تعاونی آموزشی، فرصت‌ها و چالش‌ها، فرآیند ثبت قانونی و حقوقی تعاونی و آشنایی با مراحل اجرایی و آشنایی با قوانین کار (قرارداد، بیمه، مالیات و…)
• سوم: مبانی اقتصاد مشارکتی و مدرسۀ تعاونی
چهارم: توانمندسازی زنان و قدرت‌یابی از طریق تعاونی
در هر سازمانی، ارتباطِ افراد منوط به خواست و توانِ مشارکتِ آنان است. از آنجایی که مفهومِ مشارکت یک نگاه و رویکرد فرهنگی است و نیاز به تمرین مستمر دارد، در این کارگاه‌ها، پشتِ صحنۀ رویکردِ مشارکتی را در کنار هم تمرین کردیم.

گزارش کارگاه زنان ICA

سیزدهمین گردهم‌آیی اعضای اتحادیه‌ی بین‌المللی تعاونی‌ها در منطقه‌ی آسیا و اقیانوسیه در تاریخ پنجم تا نهم  آذرماه سال ۱۳۹۷ به میزبانی اتاق تعاون ایران در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیمای تهران برگزار شد. در این گردهم‌آیی، کمیته‌های مسکن، بیمه و بانک‌داری، جوانان، کشاورزی، صنعت و خدمات به‌عنوان کمیته‌های اصلی حضور داشتند و در کنار آن‌ها، کمیته‌ی زنان از سوی بخش آسیا و اقیانوسیه‌ی اتحادیه‌ی بین‌المللی تعاونی‌ها نشست عمومی برگزار کرد. برگزاری این بخش از گردهم‌آیی در تاریخ ۶ آذرماه در تالار عطار سالن همایش‌های صدا و سیما با کارگزاری تعاونی آموزشی و فرهنگی راه رشد برگزار شد. عنوان اصلی این نشست «تقویت تاب‌آوری از طریق تعاونی‌های زنان» بود و طی چهار بخش اصلی با حضور سخن‌ران‌های ایرانی و بین‌المللی برگزار شد.

طرح درس نویسی براساس واحدهای یادگیری

برای طراحی یک سیستم آموزشی در مدرسه قدم اول نوشتن ” اهداف قصد شده”  است، منظور ما این جا طراحی و برنامه ریزی سیستم آموزشی است. قدم دوم؛ اهداف اجرا شده ( اجرا) و قدم نهایی بررسی اهداف کسب شده ( ارزشیابی)  است. برگشت دوباره  از اهداف کسب شده به اهداف قصد شونده یا همان مرحله طراحی و برنامه ریزی؛ بازخورد این سیستم و نشان دهنده موفقیت یا عدم موفقیت سیستم طراحی شده آموزشی است.

برای طراحی این سیستم آموزش بایستی کتاب های درسی را به واحدهای یادگیری و واحدهای یادگیری را به زیرواحدهای یادگیری( موضوعات یادگیری) تقسیم کنیم تا بتوانیم برای هر موضوع یادگیری، اهداف آموزشی مشخص کنیم.

در همین راستا کارگاه طرح درس نویسی معلمان که مبتنی بر واحدهای یادگیری است و از اهمیت ویژه ای به جهت عملیاتی سازی طراحی آموزشی برخوردار است برای معلمان و مدیران راه رشدی برگزار شد تا در هر مقطع این رویکرد سیستمی به آموزش طراحی و پیگیری شود.

پرورش کودکان هزاره‌ی سوم

دورۀ آموزشی فرزندپروری در آبان ماه سال ۱۳۹۷ با تسهیلگری ایوا کارینا پنتیلا، عضو اتحادیۀ آموزش اروپا، در مجتمع راه رشد، به دعوت تعاونی پژوهشی برگ نو برگزار شد. پیرو حضور فعال و مؤثر پنتیلا در برگزاری دورۀ ضمن خدمت کارکنان و مدیران مجتمع راه رشد، بار دیگر از او برای آموزش والدین در قالب کارگاه‌های آموزشی دعوت شد. وی بیش از پنج دهه سابقۀ خدمت در حوزۀ آموزش و تدریس و نیز کارنامۀ قابل‌توجهی در آموزش فنلاند دارد. او همچنین سابقۀ ریاست بخش آموزش اتحادیۀ اروپا، ریاست هیئت‌مدیرۀ کنفدراسیون بین‌المللی مدیران، مسئولیت واحد آموزش تکمیلی معلمان و مدیران را به عهده داشته و فعالیت در شورای ملی آموزش فنلاند، تدریس در دانشگاه و مدیریت مدارس مختلف در هلسینکی از دیگر فعالیت‌هایی است که در رزومه کاری‌ِ او دیده می‌شود.

کارگاه نقش زنان در اشتغال

چهاردهمِ اردیبهشتِ ۱۳۹۶، تعاونی فرهنگی آموزشی راه رشد با همراهی تعاونی پژوهشیِ برگ نو، کارگاهی با عنوانِ نقش تعاونی در اشتغال و قدرت‌افزاییِ زنان برگزار کرد.هدف از برگزاری این کارگاه معرفی ظرفیت تعاونی و بستر تاریخی آن برای ایجاد کسب‌وکار و موفقیتِ زنان در آن حوزه بود.

مخاطبان این کارگاهِ ۲۰۰ دقیقه‌ای، اعضای تعاونیِ خدمات و اعضای تعاونی‌های زیرمجموعۀ شهرداری بودند.

گزارش کامل این کارگاه را می‌توانید در لینک زیر مشاهده کنید.

کارگاه هند

اتحادیه‌ی بین‌المللی تعاونی‌ها در آسیا با همکاری دفتر اروپایی خود در تاریخ‌های ۹ و ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ در کشور هند و شهر دهلی اقدام به برگزاری دو نشست با عناوین «نشست توسعه‌ی حرفه‌ای جوانان»[۱] و «Coopathon 2.0» با حضور بیش از ۱۰۰ دانشجو و محقق کرد که مدیر عامل تعاونی فرهنگی ـ آموزشی راه رشد، آناهیتا اصلاح‌پذیر، به نمایندگی از این تعاونی در آن شرکت کرد و با در اختیار گذاشتن تجربه‌ی موفق سی‌ساله‌ی یک تعاونی آموزشی برای جوانان حاضر در این نشست به ایراد سخن‌رانی پرداخت.

این دو نشست برای جوانان حرفه‌ای در فضای توسعه و دانش‌آموزان و دانشجویانی که علاقه‌مند به دنبال‌کردن توسعه‌ی محلی، ملی و بین‌المللی هستند در نظر گرفته شده بود تا با یک‌دیگر همکاری کنند و ایده های‌شان را به اشتراک بگذارند و با هم به رقابت بپردازند.

 

کارگاه مدل ۳۴۰۰۰ منابع انسانی

مدیریت منابع انسانی، رویکردی استراتژیک و منسجم به مدیریت، از با ارزش‌ترین دارایی‌های یک سازمان است. در این رویکرد با ارزش‌ترین دارایی هر سازمان همان افراد شاغل در سازمان محسوب می شوند که به صورت فردی و گروهی در نیل به اهداف سازمان سهیم اند. برای ارزیابی میزان تطابق رویکردها و فعالیت های سازمان با یک چارچوب جامع که مبتنی بر مجموعه ای از ارزش های محوری، معیارها و شاخص ها باشد، مطابق با تصمیم هیأت مدیره در ارزیابی “مدل۳۴۰۰۰ ” شرکت کردیم تا از طریق ارزیابی مستمر راهبردها، فرایندها و نتایج منابع انسانی و سازمان، نقاط قوت و فرصت های قابل بهبودِ خود را شناسایی و برای حرکت به سمت سازمان یادگیرنده و توسعه یافته، برنامه ریزی کردیم.